Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

23 NİSAN ÖNCESİ ŞIRNAKLI ÇOCUKLARA 11 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

 

25.4.2009 16:01:53

DTP 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Yaşanan Olaylardan Dolayı Protesto Ederek Bir Basın Açıklaması Gerçekleştirdi. DTP Son Günlerde Yakalanan DTP Yöneticilerinin Tutuklamasını Ve Olaylara Karıştıkları Gerekçesi İle 23 Nisan Öncesi 11 Yıl Hapis Cezası Alan Çocukların Cezalarının Onanmasını Şiddetle Kınadıklarını Belirtiler. DTP İl Binası Önünde Yapılan Basın Açıklamasına Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal Ve İlçe Belediye Başkanları İle DTP’liler Katıldı. DTP İl Binasına İse Tutuklananların İsimlerinin Bulundu Büyük Siyah Bir Poster Asıldı.

 

 

 

G.ŞIRNAKHABER- Demokratik Toplum Partililer dün öğle saatlerinde DTP İl Binası önünde, son günlerde tutuklananlara ilişkin bir basın açıklaması yaptılar. Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal’ın yaptığı açıklama diğer DTP’li ilçe Belediye Başkanları’ndan da destek gördü. Uysal yaptığı açıklamada; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı maalesef ki bu yıl da demokrasi ve özgürlüklerin yerleşmediği bir atmosferde kutlanıyor. TBMM’nin kuruluşu ve halkın iradesinin egemen olduğu bir düzene geçiş ifade eden 23 Nisan2ı her zamankinden daha buruk bir şekilde karşılıyoruz. Bir yanda Meclisin ve Cumhuriyetin kuruluşunda bedel ödemiş emekçi halkların yaşadığı derin yoksulluk ve açlık, diğer yanda vatandaşlarına özgürlüğü çok gören tekçi, milliyetçi ve otoriter bir iktidarın varlığı.

            Halkın iradesinin yok sayıldığı, Meclisin saygınlığını ve rolünün giderek azaldığı bir dönemi yaşıyoruz. Askeri vesayetin en ağır etkilerinin açık bir şekilde hissedildiği bu dönemde, halkın egemenliği üzerine atılan hamasi nutukların da bir kandırmaca olduğu açıkça ortadadır.

Özellikle AKP Hükümeti döneminde bariz bir şekilde yaşanan, Meclisi devre dışı bırakan politikalar orta yerde dururken milli egemenliğin öneminden dem vuran açıklamalar ve demeçler, oldukça samimiyetsiz bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

Özellikle Partimiz DTP şahsında ayaklar altına alınmak istenen halk iradesine yönelik saygısızca açıklamalar, operasyonlar be baskılar gölgesinde kutlanan 23 Nisan’ın herkeste ciddi bir kendini sorgulama sürecine vesile olmasını diliyoruz.

Ayrıca bu günün dünya çocuklarına armağan edilmiş olması da 23 Nisan’a ayrı bir önem ve anlam katmaktadır. Partimiz, gerek Cumhuriyetin demokratikleştirilmesi ve gerekse çocuklarımıza daha yaşanılır, daha barışçıl bir dünya bırakılması noktasında barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdürme konusunda ısrarcıdır. 23 Nisan ‘a yaklaşımımız da bu temeldedir. Ancak bir tarafta dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye’ye getirilerek renkli kutlamalara katılan çocuklar, diğer tarafta ise 23 Nisan Çocuk Bayramı olduğu ülkede ağır ceza mahkemelerinde onlarca yıl hapis cezaları ile yargılana ve cezaevlerinde tutuklu bulunan çocukların varlığı da ayrı bir çelişkidir. Kürt çocuklarına reva görülen hukuk, ahlak ve siyaset dışı bu uygulamalar AKP Hükümeti döneminde çıkarılan yasaların sonucudur.

Bu nedenlerle; Partimiz DTP gerek Kürt çocuklarına ağır ceza mahkemelerinde ve tutuklu olarak yargılanmaları, gerekirse de halkın iradesine gösterilen saygısızca yaklaşımları nedeniyle AKP Hükümetini ve onun politikalarını protesto etmek amacıyla bu yılki 23 Nisan resmi kutlamalarına katılmama kararı almıştır.

Bu vesileyle gerek Türkiye’deki gerekse dünyadaki bütün çocukların daha barışçıl bir dünya da yaşaya bilmelerini temenni ediyor, tüm çocukların 23 Nisan Bayramını kutluyoruz.

 

 

        

Bu habere 0 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337949

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber